##contMainMenu##

CATBackup Server : Disaster Recovery Plan

 

Difícilment es pot planificar un desastre, però la planificació de recuperació de desastres és imprescindible. El nucli de la recuperació de desastres exitosa és, per descomptat, una còpia de seguretat.

Què és un desastre i com recuperar-se?

Un desastre en el món de les TI, és una situació en la qual perdem accés a les dades i serveis que ens proporciona la nostra infraestructura informàtica. La recuperació de desastres, per tant, és un procés per restaurar la capacitat de realitzar aquestes tasques i operacions. Actualment i amb els medis que disposem, aquesta operació s'ha de fer ràpidament.

Una de les millors solucions és mantenir la còpia de seguretat de les dades en local i en el núvol al mateix temps. Això es diu estratègia de suport 3-2-1. Quan haguem de restaurar alguna cosa, és més ràpid i més econòmic restaurar des de la còpia de seguretat local. Però quan la còpia de seguretat no es accessible pel motiu que sigui, la recuperació de desastres en el núvol podria ser l'única manera de restaurar les operacions.

És important esmentar que restaurar la còpia de seguretat de dades des del núvol i fer una recuperació de desastres basada en el núvol no és el mateix.

El desenvolupament de la infraestructura en el núvol moderna ens permet, no només restaurar les dades del núvol en màquines locals, sinó també, restaurar tota la nostra infraestructura de TI al núvol.

És per això que en CATBackup Server podem crear una còpia de seguretat de nivell d'imatge amb totes les funcions, i en cas de desastre i no disposar d'accés a les còpies locals, escollir l'estratègia de recuperació des del núvol que més ens convingui.

Hi ha dos enfocaments principals:

La recuperació de Cloud a Local : es basa en restaurar còpies de seguretat ubicades en el núvol en les instal·lacions locals.

  • Com podria ser la recuperació de dades concretes, o imatges de servidors, en la seva infraestructura local.

 

 

La recuperació de Cloud to Cloud : fa servir còpies de seguretat que ja estan emmagatzemades en el núvol, per transferir-les en espais al núvol també.

  • Recuperar el backup d’un servidor físic / virtual, i restaurar-lo en una plataforma d’allotjament al núvol, sense cap necessitat d'infraestructura local.

 

 

  

 

CATBackup Server permet les dos opcions, i assegura en tot moment la continuïtat del seu negoci.