##contMainMenu##

 

Que vol dir espai al núvol?

El primer que hem vist és que el núvol no és una cosa tan abstracte i efímer com ens transmet la seva definició. El núvol són en realitat ordinadors (servidors) connectats a Internet amb discos enormes que poden guardar arxius.

Quan puges un arxiu a algun lloc d'Internet, diem que ho has emmagatzemat al núvol. Les paraules núvol o cloud són més uns termes de màrqueting que una altra cosa, serveixen per descriure aquells serveis de internet que fan alguna cosa més que mostrar pàgines web, per exemple guardar arxius o un programa de comptabilitat. Són programes o serveis que no estan al teu ordinador, estan a Internet, per això es diu que estan al núvol.

Que es l’encriptació de dades ? 

De manera simple, podem definir encriptació com el procés en què un o diversos arxius o dades, són protegits mitjançant l'ús d'un algoritme que desordena els seus components, fent impossible que siguin oberts o descodificats si és que no es té la clau.

Si una persona intercepta un arxiu encriptat i que no està dirigit a ella, per més que aconsegueixi obrir-lo només veurà un grup de caràcters il·legibles, ja que es requereix una clau especial per a dur-los a format normal.

És possible xifrar qualsevol cosa; des d'un document de text a un disc complet, passant per claus i tot tipus d'arxius, igual que la informació que enviem i rebem de forma constant.

CATBackup encripta les seves dades?

En tota les versions de CATBackup s’encripten les dades fen servir el xifrat AES-256. La seva grandària de clau fa que sigui essencialment irrompible, el que significa que, fins i tot si els nostres servidors fossin hackejats, seria impossible de desxifrar cap dada emmagatzemada.

AES-256 també té l'avantatge de ser extremadament ràpid. Quan navegues per la web amb una VPN que utilitza el xifrat AES-256 en els seus servidors, no experimentaràs cap disminució en el rendiment en comparació amb un altre protocol de seguretat.

Com faig còpies de seguretat des de diverses computadores a un mateix compte de CATBackup?

Per fer còpies de seguretat des de diverses computadores, descarregui e instal.li l’aplicació CATBackup a tots els ordinadors que hagin de ser protegits.

Introduïu a l'aplicació les seves credencials de compte. Inicialment notarà que algunes carpetes del seu ordinador s'afegeixen al conjunt de còpia de seguretat.

Nota: Per defecte, es crea una carpeta única per cada ordinador, per evitar superposició de dades.

Puc veure els meus vídeos i fotos emmagatzemats, sense necessitat de cap descàrrega local?

Sí, tan els arxius ubicats a la capeta compartida, com els que estiguin a l’espai assignat per copies de seguretat tindran la opció de ser visualitzats directament de CATBackup.

Nota : En una SmartTV també podrem veure els nostres vídeos i fotos sense necessitat de descarrega.

Es el que en diríem com a Streaming, que fa referència al fet d'escoltar música o veure vídeos o fotos sense necessitat de descarregar-los complets abans que els escoltis o vegis. Això s'aconsegueix mitjançant fragments enviats seqüencialment a través de la xarxa Internet.

Quines garanties es consideren adequades per a les transferències internacionals de dades?

Es considera una garantia adequada que el país de destinació ofereixi un nivell de protecció equivalent al de l'Espai Econòmic Europeu i així s'hagi acordat per l'Agència Espanyola de Protecció de Dades o per decisió de la Comissió Europea (si vol conèixer la llista de països amb nivell adequat de protecció feu clic aquí). En aquest cas serà suficient amb fer constar la transferència en la notificació del fitxer realitzada a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades per a la inscripció en el Registre General de Protecció de Dades.

On estan las meves dades ?

Les seves dades estan en servidors ubicats a Anglaterra i els Estats Units. Els dos compleixen amb la llei de protecció de dades espanyola abans esmentada.

Que es una solució de Backup Híbrid 

Vol dir que amb la mateixa aplicació podrem fer backups en dispositius locals (NAS, SAN), com en l’espai assignat al núvol. Això ens dona la redundància de copies de seguretat, junt a la rapidesa de transferència de dades que ens proporciona una unitat de suport local, que fa que disposem d’un sistema de seguretat d’alt rendiment.

Nota: Nomes les versions de CATBackup Server disposem de l’opció de backup híbrid.       

Com puc accedir als meus arxius a traves de dispositius mòbils?

L’únic que ha de fer es descarregar-se l’aplicació MyOpenAccess,  disponible tant per Apple com Android. Un cop instal·lada iniciem sessió amb el nostres usuari de CATBackup i depenent de la versió que tinguem activa, podrem veure i descarregar els fitxers del nostres backups i carpeta compartida.