##contMainMenu##

Treball en ciberseguretat

       

Es busquen 350.000 experts en ciberseguretat

Treballadors informàtics intenten resoldre els problemes d'un ciberatac.

El nou Reglament General de Protecció de Dades imposat per la Unió Europea, que entrarà en vigor el 25 de maig de 2018, obligarà a les empreses augmentar el seu personal. Dos de cada cinc governs i companyies ampliaran els seus equips de seguretat a internet en més d'un 15% dins del proper any, el que portarà a la creació de 350.000 llocs de treball a ciberseguretat en tot el continent en 2022, segons una enquesta realitzada amb 20.000 organitzacions pel Centre per a la Ciberseguretat i Educació (ISC) ². La bretxa ha augmentat un 20% respecte al pronòstic que es va fer el 2015. El 78% dels directius espanyols reconeix no estar preparat contra ciberatacs.

L'informe descriu un mercat de "treballadors escassos i altament remunerats" enmig d'una taxa d'atur gairebé inexistent -només l'1% a Europa-, però dos terços de les empreses indiquen que no tenen empleats de ciberseguretat suficients per fer front als desafiaments i amenaces actuals. La raó més comuna per l'escassetat de treballadors és la manca de personal qualificat. Adrian Davis, responsable de (ISC) ² a Europa, Àfrica i Orient Mitjà, explica que això es produeix a causa d'una incompatibilitat entre el perfil que busquen les companyies i la formació dels professionals. "La gent s'està formant en computació en el núvol, tecnologia de la informació i altres coses molt tècniques, però les empreses busquen persones amb habilitats per resoldre problemes i bona comunicació", comenta.

La situació és la mateixa a Espanya, on el 34% dels empresaris pretén augmentar la plantilla en un 10% o més i els llocs més (el 46% busca experts per a l'àrea de consultoria i serveis a altres companyies). "La formació en aquest camp no ha anat en línia amb la velocitat en què canvia el mercat. A més, els professionals espanyols són gairebé autodidactes, perquè no hi ha un curs específic en ciberseguretat ", afirma Antonio Ramos, director de leet Security.

Més informació : https://elpais.com/tecnologia/2017/06/22/actualidad/1498125133_024050.html

 

Publicat el 17/9/2017 en Noticies Ciberseguretat

       

RSS 2.0 (Noticies Ciberseguretat) RSS 2.0 (BLOG CATBackup)

Deixa un comentari


( * ) Camps obligatoris